Barcelona i mitt hjärta – massor av bra tips!

Barcelona Barribo

Barcelona Barribo

Efter att ha bott i Barcelona i ett halvår 2009 vann staden mitt hjärta! Sedan dess har jag varit där 1-3 gånger per år och varje gång jag återvänder får jag ett lyckorus hemma när jag går på de vackra gatorna i gassande sol. Kan man önska sig mer än en härlig stad med strand, värme, god mat och ett riktigt kul nattliv?

Här kommer mina bästa tips om världens bästa Barcelona:

Don´t miss!!:

El Xampanyet i El Born – ett måste!! Drick deras egna cava och ät goda tapas, hit kan du gå direkt från stranden eller innan middag. Det går ej att boka bord. Samma gata som Picassomuseet . Carrer de Montcada, 22

GOURMET TAPAS by Sensi (Barrio Gottico) Carrer de Milans, 4

Fikapaus:

Cavatorget

Macbatorget

Gömda stället i shoppingcenter med Mojitos

 

Lunch:

FOC – På gatan som leder ner till stranden hittar du FOC BCN som har supergod latinomat. Prova guacemole med nachos, my good. Kanske med en kanna mojitos till eller varför inte en iskall Corona? Tapas på mexikansk mat kan man säga, mums! Passeig Joan Borbó Comte Barceló, 66 (klicka för karta)

MakaMaka – Skön kvällssol, kannor med mojitos eller margaritas med margaritas och supergoda hamburgare. Passeig de Joan de Borbó, 76 (klicka för karta)

Surf House – Ställe nere vid stranden med härlig stämning, skön musik, snygga människor, stora drinkar och god mat. Carrer de l’Almirall Aixada, 22 (klicka för karta)

Chirungitas är de små barerna på stranden, bra lunch och mysigt att sitta och ta en öl.

Alla dessa restauranger är fyllda med turister men ändå värt ett besök!

Tapas:

Bar del Pla – bästa tapasen i stan. Salado Russia är ett måste! Carrer de Montcada, 2 i El Born.

Bar la Plata –Äta pescaditos fritos här är en upplevelse. (Här ser man ibland Messi och Bono!!) Litet ställe med goa gubbar som serverar.  Carrer Mercé, 28 i Barrio Gottico.

Hela gatan Carrer Mercé och Carrer Ample är fylld av ciderior och bra restauranger.

Middag:

Mosquito – grymt dumplingsställe (El Born) Carrer dels Carders, 46

Rosa Negra

Där jag testade vin med Henke

Mirablau – restaurang på berget Tibidabu med fantastisk utsikt över Barcelona.

El Born och Barrio Gottico! Här finns tapasrestauranger i varje hörn och du hittar flera favoriter längs gatan ner från hållplats Jaume till kyrkan Santa Maria del mar på Carrer del argenteria. Vid den fina kyrkan finns ett mysigt vinställe som heter La Vinya del Senyor. (God tapas här också.)

Barer:

Rambla de la

Torget med färgglada stolarna

Absintbaren

Baren i Barrio Gottico

Baren i El Born

Nattklubbar:

City Hall, Mackarena, La Terrazza och Apollo.

Shopping:

I centrum finns alla tänkbara kläder men vill man ha lite roligare affärer så gå in i Raval. Även i El Born kan de ha små nischade butiker. Mina favoriter är:

Holala! Plaza – härlig second hand affär i Raval bakom MACBA. Carrer de Valldonzella, 2

Pitagora BCN – Snygga t-shirts handgjorda i Barcelona.

Strand:

Rakt ner från city 🙂 Vill du ha renare vatten och mindre folk så ta dig bortanför ”fisken” till t.ex. Playa Bogatell eller vidare.

 

Bra secondhandshopping i Raval och ett besök på marknaden ”Boquerian” på ramblan är mysigt, kolla in frukt och fisk, köpa goda ostar och korv och ta en färsk juice för 1 euro.

Sevärdheter:

La Sagrada Familia, Parc Guell

Annat bra att veta:

Hyr cyklar på Mattia46 – Det första vi brukar göra när vi kommer fram är att hyra cyklar! Vi har hittat ett billigt ställe precis bredvid Las Ramblas som vi använder oss av. Carrer de la Unió, 14

Håll alltid koll på väskan. Lite mer i Barcelona än normalt då det fullkomligen vimlar av ficktjuvar här. Men har man bara lite koll så väljer de någon annan istället.

Boende:

Bo helst i Barrio Gottico eller El Born, mysigast och nära till allt. Sist bodde jag faktiskt i nedre Poble Sec, ett upcoming område som fortfarande är ganska fritt från turister men har närheten till allt. Området Raval var rätt så dodgy när jag bodde i Barcelona men har ordnat upp sig, dock hade jag undvikit att gå där sena kvällar. Vi brukar boka boende via Barcelonagruppen. Svenskägt och fräscha lägenheter i bra områden. Boka boende här: barcelonagruppen.se

Kommentera