Fredagstoppen vecka 24 – podcasts

Fasen va bra det är med podcasts! Rolig lyssning precis när som helst!

Fredagstoppen Barribo
Igår undrade två av mina vänner hur man gjorde för att lyssna på en podcast och för er som inte heller vet så kommer här en kort förklaring för er som har iPhones:

Klicka på din lila app iTunes och sen Mer och efter det Podcasts och här inne kan du välja tex Top Tens och sen iTunes. Just nu ligger Sommar i P1 på första plats. Klickar du på den så kommer du till Sommar i P1s podcasts. Här kan du välja att lyssna direkt (streama) genom att klicka på rubriken för podcasten du väljer eller så klickar du på FREE och DOWNLOAD och då laddar du ner podcasten och kan då lyssna på den i din iPod när du vill. (I din iPod är det samma visa iPod > Mer > Podcasts.) Så jäkla enkelt och bra!!

Här har du mina tre favoriter, vilka är dina?

1. Sommar i P1
Visst är det sommarkänsla när man hör vinjetten till Sommar i P1? Det är alltid lika spännande när de ska presentera sommarpratarna och i år ser jag främst fram emot Leif GW Persson, Carl Bildt, Patrik Sjöberg och Timbuktu!

2. Herman Lindqvist – Levande historia

Lyssna på Hermans behagliga röst när han berättar om Sveriges kungar och deras älskarinnor, krig och viktiga händelser. Både roligt, intressant och lärdomsrikt!

3. Filip och Fredrik
Roligt program om allt mellan himmel och jord. De pratar om aktuella händelser och babblar precis som i deras TV-program. Ibland kan det bli too much men det frambringar ofta ett par skratt per avsnitt.

Fredagstoppen - Podcasts - Lina Barryd

Tips på andra bra podcasts: P3 Dokumentär, Alex Shulman, Spanarna i P1 – Vilka tycker du är bra? Tipsa gärna!!

Lämna ett svar