Ebbas Barribomössa – virkskola 1

Köp garn och virknål, ju tjockare garn desto snabbare går det att göra en Barribomössa. Ebbas mössa gör jag i ett ganska vanligt bomullsgarn.

Gör en liten ögla. Trä igenom virknålen och hämta en ny maska. Upprepa detta tills du har tillräckligt många maskor att de når runt ditt huvud (ca 48-54 beroende på hur tjockt garn). Sen trär du igenom virknålen i den första maskan så det bildar en ring.

20110721-212720.jpg

Fortsätt likadant som innan genom att hämta en maska så du har två maskor på virknålen + att du hämtar en maska från garnnystanet och trär denna maska igenom båda maskorna på virknålen. Detta upprepar du tills du har virkat ca 15 varv. Man får göra lite på öva och göra lite på känn. Blir det fel är det bara att repa upp och börja om.

20110721-212925.jpg
Fortsättning följer..

Lämna ett svar