15% i kontantinsats på bolån

Vad hände egentligen den 1 oktober? Kontantinsatsen på bolån höjdes från 5-10% till 15% utan att någon direkt reagerade. Jag bor i en relativ stor stad och man får betala 2,5 miljoner i snitt för en central trea på ca 80 kvadrat. Jag ringde till SEB och fick ett superbra bemötande och efter att ha svarat på många frågor fick jag ett lånelöfte. Inga problem, bara jag hade kontantinsatsen på 375.000:-.

Jag kunde få ett blancolån på en del av lånet och då var det ytterligare ansökningar och en ränta på mellan 6-12%. Skulle jag köpt en lägenhet för 2,5 miljoner innan 1 oktober så hade det varit 125.000:- mindre i kontantinsats och man kanske hade sluppit blancolånet.

Kanske ska man bo kvar i sin hyresrätt och sova gott om natten när räntorna går upp? Fast det är ju en bra investering att köpa en lägenhet, eller? Vad tycker du?

Ett svar på “15% i kontantinsats på bolån“

  1. jag tror att en investering är alltid bra OM man ser det på längre sikt….känns inte som om marknaden är för snabba och stora vinster just nu…ett köp är nog bra om man tror att man kommer bo där några år…ja, det är min tanke…

Lämna ett svar