Ölprovning i Warszawa

barribo beer tour warzaw

Var i Warszawa i början på maj och den staden var över all förväntan. Så mycket fräcka kaféer, restauranger, byggnader, torg, pubar, drinkar och klubbar. Plus att allt är billigt!! Verkligen värt ett besök. Det går väldigt billiga flyg dit också, vi betalade 490 kr tur och retur.

En av dagarna var vi på en Beer Tour med guide. En ölprovning i Warszawa är ingen crazy pub crawl där man dricker sig sketfull utan en intressant tur bland mikrobryggerierna, där man får smaka all slags öl du kan föreställa dig, och få svar på alla dina frågor om öl.

Vi mötte upp med vår trevliga guide Dawid, som direkt tog med oss till första puben/mikrobryggeriet Hoppiness där vi testade vi tre olika öl och åt jättegod mat, ribs och pommes frites. Hops är engelska ordet för humle – nästan lite görteborgsfyndigt men namnet Hoppiness. Dawid berättade om ölen, skillnader, likheter, hur man brygger den, smaksättning osv osv.

Fun fact:
Bruna flaskor håller smaken bäst. Gröna släpper igenom ljus och kan förändra smaken och genomskinliga flaskor ska man absolut inte dricka ur.

Sedan gick vi vidare till Artezan, ett fräscht ställe där testade vi fyra olika öl, bland annat en lakritsöl som bara finns en vecka om året. Tur för oss!

Efter det gick vi till Drugie Dno, ett väldigt coolt ställe med över hundra ölsorter och bryggeriet i källaren. Här kunde man dessutom få en egen kran vid bordet. Dawid var väldig kunnig och trevlig, det var inte bara ölkunskap utan han han berättade också mycket om Polen och dess historia.

Turen tog ca 3 timmar och det var jättekul att se Warszawas små smultronställen, prata med en local och samtidigt ha väldigt trevligt samtidigt.

Här är en lista på alla ölen och de tre olika mikrobryggerierna: (man var allt lite rund om fötterna efter 12 öl, haha)

Hoppiness, Chmielna 27/31 lok.76

Policka – Otakar (Czech Lager)
Pracownia Piwa – Hey Now (American Wheat)
Golem – Mazal Adar Dagim (American Wheat with Lemon Myrtle)

Artezan, Stanisława Moniuszki 1a

Artezan – Pacific (American Pale Ale)
Artezan – 4 latka (Session India Pale Ale)
Artezan – Chcesz Ciasteczko (Imperial Stout)
Artezan – Dodo IPA (Tropical India Pale Ale)

Drugie Dno, Nowogrodzka 4

Kingpin – Alphonse (Grisette with Camomile)
Piwoteka/ Browar Okrętowy (Gin & Tonic Style Pale Ale)
Profesja – Smolarz (American Stout)
Browar Zakładowy – Pan Kierownik (Russian Imperial Stout)

Flyg till Warszawa »
Hotell i Warszawa »
Paketresor till Warszawa »
Visit Polen »
Eat Polska Beer Tour »

Lämna ett svar