Aruba – topp 5 stränder

One happy Island! Nyss hemkomna från en fantastisk resa till Aruba med Resia delar Barribo Travels – Markus och jag – med oss av våra tips på Arubas fem bästa stränder.

Aruba divi beach
Barribo Aruba divi beach

Efter nästan en vecka med salta bad i turkost vatten, vackra stränder och vajande palmer förstår vi varför ön kallas One Happy Island – det är lätt att vara lycklig här.

Barribo travels aruba eagle beach
Här njuter jag på Eagle Beachs vita stränder

Till en början tror vi att alla stränder på Aruba är likadana – vacker vit sand och turkost vatten. Men efter intensivt provbadande på flera stränder så upptäcker vi skillnaderna.

Palm Beach 

Härligt slött och turistigt häng i skuggan under vackra parasoller av palmblad. Havet är nästintill stilla och hotellen ligger vid strandkanten. Här är det full service och väldigt bekvämt.

Läser bok aruba palm beach
Slappa i skuggan under ett parasoll av palmblad
Palm Beach, Arube. Barribo Travels
Härliga bad vid Palm Beach

Eagle Beach

Vackraste stranden på Aruba, utnämnd till #3 i världen 2018. Med småkornig vit sand som gör att havet blir extra turkost så är bildskönt en underdrift! Här får alla plats och klarare vatten är svårt att finna.

Eagle Beach, Aruba. Barribo Travels
Arubas vackraste strand – Eagle Beach
Eagle Beach, Aruba. Barribo Travels
Varför inte njuta i en hängmatta på Eagle Beach?

Arashi Beach 

Den här stranden har en avslappnad känsla över sig och är populär även för invånarna på Aruba. Sanden är lite mer grovkornig och pelikanerna dyker ner bredvid dig i vågorna. Ta plats, lyssna på den sköna musiken som spelas från resturangen (oftast reagge) och ha det gött!

Arashi Beach, Aruba. Barribo Travels
Skönt häng på Arashi Beach
Arashi Beach, Aruba. Barribo Travels
Tar en lunchpaus på Arashi Beach Shack

Baby Beach 

Den här stranden är som en liten lagun och ligger fantastiskt vackert på öns södra sida. Långgrunt och barnvänligt och bjuder dessutom på snorkling om man tar sig mot inloppet. Ryktet säger att det är en favorit även för de små sköldpaddorna, tyvärr såg inte vi några vid vårt besök.

Baby Beach, Aruba. Barribo Travels
Långgrunt på Baby Beach
Baby Beach, Aruba. Barribo Travels
Barnvänliga Baby Beach

Divi Beach 

Vad kan man säga? Sagolikt! Kritvit sand och hyfsat folktomt med ett par härliga restauranger i vardera ände. Här hänger mycket familjer och hotellen intill är mest all inclusive.

Oavsett var man är kan man välja att ligga på solstolar, hyra parasoll eller bara lägga sin handduk på stranden.

Divi Beach, Aruba. Barribo Travels
Divi Beach

Visst blir man sugen på en resa till Aruba! Här kan du läsa mer och boka:

Boka flyg och hotell till Aruba med Resia

Lämna ett svar